Glubbdubdrib reeks

 

Uitvoering: gemengde technieken fotografie, potlood, pentekeningen, verf, digitale bewerking, tekst
Formaat: 28,5 x 20,5 cm
Omvang: 40 blz
Harde rug, ingenaaid
Prijs: Euro 18,50
ISBN-10: 9080971731
ISBN-13: 9789080971738
  Michael Babeliowsky - Merijn Bolink
Dit boek gaat over de uitvinder en ideeënkrijger Michael Babeliowsky. Zijn leven lang was hij op zoek naar het beste idee van de wereld. Ideeën kan je niet maken of verzinnen: je krijgt ze of je krijgt ze niet. Sommige ideeÎn heeft bijna iedereen, van andere ideeën werd Michael rijk, maar het beste en mooiste idee kreeg hij van zijn vrouw Martha.

Bekijk hier een filmpje over Merijn Bolink >>>

Merijn Bolink
Merijn Bolink (1967) wijdde zich na zijn opleiding aan de kunstacademie in Enschede aan het maken van beelden en installaties. Op zijn eerste tentoonstelling bij Galerie Fons Welters in Amsterdam liet hij twee beelden zien die veel aandacht kregen. Een van de beelden bestond uit één piano die was omgebouwd tot twee piano's waardoor de binnenkant en de buitenkant tegelijkertijd te zien waren. Het andere beeld bestond uit een kinderwagen die was veranderd in veertien kinderwagentjes, elk gemaakt van weer een andere materiaalsoort.

Het Gemeentemuseum Helmond was in 1996 het eerste museum dat een overzicht van het werk van Bolink samenstelde. Vier jaar later volgde een solotentoonstelling in het Groninger Museum.

Het meest opvallende publieke kunstwerk van Bolink is een fontein in Zeeburg, Amsterdam: Ưuit de ogen van een oude manƯ spuiten twee waterstralen in de ogen van een schaap.Ư Van het werk van Bolink verschenen verschillende monografieën en een boek waarin 232 losse ideeën zijn opgenomen.


bestelpagina >>>

terug naar de Glubbdubdrib uitgaven >>>